Felvidéki bányavárosok bányalátogatással
Ország: Szlovákia
Régió: Körutazás Szlovákiában
Város: Körutazás Szlovákiában
Típus: 1 napos utak, Körutazás, Városlátogatás
Utazás: Busz
Szálláshely: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazásazonosító: 194084
AJÁNLATKÉRÉS

További indulási idopontok
2018-04-15 -tól 1 nap   7900.00 Ft-tól AJÁNLATKÉRÉS
2018-06-16 -tól 1 nap   7900.00 Ft-tól AJÁNLATKÉRÉS
2018-09-30 -tól 1 nap   7900.00 Ft-tól AJÁNLATKÉRÉS
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 6.00 órakor, folyamatos utazás Szlovákiáig.
Utunk először Selmecbányára, a Bányamúzeumba vezet. Köpenyekkel és sisakokkal felszerelkezve leereszkedünk a Bertalan tárnába, miközben 1300 m hosszú földalatti útvonalon haladunk végig. Ehhez a túrához természetesen felszíni kiállítás - skanzen- is kapcsolódik, ahol sok érdekes információt tudhatunk meg a környék ezüst, arany és réz bányászatáról.
Bányalátogatásunk után a ma az Unesco Világörökség részévé nyilvánított városban folytatjuk kirándulásunkat. A teraszosan elrendezkedő város kialakulásáról sok legenda kering, azonban egy dolog biztosan igaz Selmecbányától, hogy a 14. században a város jelentősége óriási volt, hiszen az ezüstkitermelés zöme itt történt. Ma már csak a Szalamandrák őrzik a város kincseit, a város címerében, de igazán érdekes sétában lesz része annak, aki velünk tart.
Míg Selmec az ezüst, a tőle alig 40 kilométerre északra található Körmöc, az arany városa volt. Körmöcbányára érkezünk, mely Szlovákia egyik legépebben megőrzött várával és csodálatos főterével büszkélkedhet. Ebben a városban verték a híres aranyforintot és most már a szlovákiai eurót is.
A nap végén a réz városába, Besztercebányára utazunk, az egykori, németek által alapított bányavárosba. Besztercebánya legfőbb büszkesége a sétánnyá alakított, különleges atmoszférával rendelkező főtér, melyre a legszebb kilátás az Óratoronyból nyílik. A karcsú toronyból megcsodálhatjuk a tér színes kavalkádját, melynek legszebb része a Thurzó ház. Megtekintjük a Várnegyedet, a középkori német és szlovák templomot, a Fő tér gótikus és reneszánsz polgárházait, a Városháza és a Szent Erzsébet kolostortemplom épületeit. A késő délutáni órákban hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.Utazás:
autóbusszalAz ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal

Az ár nem tartalmazza:

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

Várható költségek:
kb. 15 Euro/fő (Selmecbányai bányalátogatás, Körmöci vár, pénzverde,Besztercebányai belépők)

Fakultatív ebéd:
kb. 8 Euro/fő (helyszínen fizetendő)

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!