MADEIRA - Az örök tavasz szigete
Ország: Portugália
Régió: Körutazás Portugáliában
Város: Körutazás Portugáliában
Típus: Körutazás, Körutazás+Üdülés
Utazás: Repülő
Szálláshely: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazásazonosító: 214561
AJÁNLATKÉRÉS
További indulási idopontok
2019-08-04 -tól 7 éj   329000.00 Ft-tól AJÁNLATKÉRÉS
2019-08-25 -tól 7 éj   329000.00 Ft-tól AJÁNLATKÉRÉS
2019-11-03 -tól 7 éj   299000.00 Ft-tól AJÁNLATKÉRÉS
2019-11-17 -tól 7 éj   286000.00 Ft-tól AJÁNLATKÉRÉS
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása
A Portugáliához tartozó sziget az Atlanti-óceánban található, Észak-Afrika partjaitól mintegy 500 kilométerre. A sziget vonzerejét elsősorban a meseszép tájak, az egzotikus növényzet, a rengeteg virág, a bájos falvak jelentik, és nem utolsósorban a szinte örökké tavaszias, kellemes éghajlat. A sok napsütés a sziget déli részén – ahol az általunk használt szállodák találhatóak – akkor is jellemző, ha a sziget középső vagy északi részén esetleg folyamatosan borult az idő.

Utazás

A TAP (portugál nemzeti légitársaság) menetrend szerinti repülőjárataival, lisszaboni átszállással, Madeirán jó minőségű, korszerű autóbusszal. A csoportjaink a TAP kora reggeli járatával indulnak Budapestről, így az első nap már a déli órákban megérkeznek Madeirára. A hazaúton azért indulunk el Madeiráról a kora reggeli órákban, mert így van csatlakozás Lisszabonban.
Megjegyzés: Többször előfordult már, hogy a TAP a foglalás után módosította a járatok indulási idejét, de sajnos a légitársaságok menetrendjébe nincs beleszólásunk. Amennyiben pontosan érdekli a járatok indulása/érkezése, kérjük, érdeklődjön irodánkban kb. 1,5 hónappal indulás előtt.
Szállás

„A” jelű csoport: 7 éjszaka Funchalban, egy egyszerűbb 3 csillagos, a Dorisol szállodalánchoz tartozó hotelben (www.dorisol.com). A szálloda Funchal szállodanegyedében található, 300 méterre az óceántól és a Lido fürdőkomplexumtól, valamint 2 km-re a városközponttól. A szolidabb berendezésű kétágyas, fürdőszobás, erkélyes szobákban műholdas tévé, telefon, bérelhető széf, minibár/hűtő, hajszárító szolgálja a vendégek kényelmét. A szobák többségéből szép panoráma nyílik Funchalra vagy az óceánra. A szállodához külső és belső úszómedence, valamint konditerem, jacuzzi és teniszpálya is tartozik.
„B” jelű csoportok: 7 éjszaka Funchalban, egy szép 4 csillagos hotelben. A szálloda a városközponttól kb. 2-2,5 km-re található, az óceánparttól és a Lido fürdőkomplexumtól kb. 300 méterre helyezkedik el. A kétágyas, fürdőszobás, erkélyes szobákban műholdas tévé, telefon, légkondicionáló, minibár, bérelhető széf és hajszárító szolgálja a vendégek kényelmét. A szállodához egy fűtött belső és két külső úszómedence is tartozik, ezen kívül külön térítés ellenében a wellness-központ szolgáltatásait is igénybe vehetik. A városközpontba a szálloda buszával is be lehet jutni. Bővebb információk a szállodáról: www.altolido.pt
„C” jelű csoport: 7 éjszaka Funchalban, egy 5 csillagos hotelben. A szálloda a városközponttól kb. 2,5 km-re, a Lido fürdőkomplexum mellett, közvetlenül az óceánparton helyezkedik el. A kétágyas, fürdőszobás, erkélyes szobákban műholdas tévé, telefon, légkondicionáló, minibár, széf és hajszárító szolgálja a vendégek kényelmét. A szállodához egy külső és egy fűtött belső úszómedence, jacuzzi, valamint egy fitness-centrum is tartozik, ezen kívül külön térítés ellenében a wellness-központ szolgáltatásait is igénybe vehetik. Bővebb információk a szállodáról: www.meliamadeira.com

2019. máj. 12-19. A
2019. jún. 9-16. C
2019. jún. 30 - júl. 7. B
2019. júl. 21-28. B
2019. aug. 4-11. B
2019. aug. 25 - szept. 1. B
2019. nov. 3-10. B
2019. nov. 17-24. B

Ellátás

Büféreggeli + 2 ebéd (a 3. és 6. napokon) / fakultatív büfévacsora az 5. és a 7. nap kivételével.


1. nap:


Kora reggel elutazás Budapestről Madeirára, érkezés a déli órákban, transzfer a funchali szállodába (7 éj).

2. nap: Funchal (botanikus kert, piac, óváros)


Délelőtt szabad program, pihenés. Délután ismerkedés Madeira meseszép fekvésű fővárosával, Funchallal (kb. 5 óra). Először a botanikus kertet nézzük meg: szubtrópusi és trópusi növények Afrikából, Ázsiából, Dél-Amerikából és Ausztráliából; kaktuszgyűjtemény; egzotikus madarak; pazar panoráma Funchalra. Ezután látogatás a városi piacon, ahol a Madeirán termesztett szubtrópusi gyümölcsök, zöldségek és virágok hihetetlen választékát kínálják. A délután hátralévő részében séta Funchal szépen karbantartott óvárosában (katedrális, Egyházi Művészetek Múzeuma, városháza, Jezsuita templom stb.).

3. nap: Kelet-Madeira (Camacha, Pico do Arieiro, Ribeiro Frio, Santana, Portela-hágó, Machico, Ponta do Garajau)


Egész napos kirándulás (8-9 óra). Először a sziget belsejének egyik legnagyobb falujába, Camachába utazunk. Camacha a híres madeirai kosárfonó ipar központja. Ezután jó idő esetén felkapaszkodunk Madeira második legmagasabb hegycsúcsára. A Pico do Arieiro 1818 méter magas, tiszta időben nagyszerű kilátás nyílik a környező sziklavilágra. A csúcsról lejőve pihenő Ribeiro Frióban, a pisztrángnevelő meglátogatása. Innen könnyű túrázási lehetőség egy levada mentén a Balcões-kilátópontra.
A sziget északi lejtőin leereszkedve ismerkedés Santana faluval és annak jellegzetes nádtetős házaival. Ebéd egy helyi étteremben.
Délután a Portela-hágón keresztül érkezünk meg Madeira legkeletibb pontjaira. Kilátópontok felkeresése után séta a sziget második legnagyobb városában, Machicóban. Visszaútban a szállodához megálló a Ponta do Garajau fok monumentális Krisztus szobránál, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik Madeira déli partjaira.

4. nap: Monte, Pico dos Barcelos, Curral das Freiras


A délelőttöt a Funchal felett található Monte városkában töltjük. Funchal központjától kabinos felvonóval megyünk fel Montéba. Az utazás során megcsodálhatjuk Madeira fővárosának különböző negyedeit. Montéban közös látogatás a Monte Palace Trópusi Kertben (egzotikus fák a világ minden részéből; japán kert; apró tavacskák díszhalakkal; csempefestmények, melyek Portugália történelmét mesélik el; ásványkiállítás stb.). Ezután a montei Miasszonyunk templomot tekintjük meg, ahol lerójuk kegyeletünket az utolsó magyar király, IV. Károly sírjánál.
A Montéból Funchalba való lejutás ősi módja a toboggan nevű speciális szán, amit két jól megtermett férfi kormányoz a szán mellett futva, miközben az nagy sebességgel csúszik lefelé az aszfalton. Lehetőség a toboggan kipróbálására (ára: kb. 15 EUR, a helyszínen fizetendő). A montei program után borkóstoló a világhírű madeirai borokból.
Délután először a Barcelos kilátópontról gyönyörködünk Funchal és környékének panorámájában, majd kirándulás a sziget belsejébe. Sűrű eukaliptusz erdőn keresztül haladva érkezünk meg az 1000 méter magasan lévő Serrado-nyeregre, ahonnan kb. 15 perc gyaloglással érhető el a Serrado-kilátópont. Innen felejthetetlen panoráma nyílik Madeira hegyeire és a több száz méterrel alatta lévő majdnem kerek völgyben található Curral das Freiras falura. A faluba leereszkedve rövid séta és kóstoló a helyiek által készített Ginja likőrből.

5. nap: Porto Santo szigete


Szabad program, pihenés.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Porto Santo szigetére, ebéddel (kb. 14 óra). Transzfer a funchali kikötőbe, majd hajózás a Madeirától 43 km-re fekvő Porto Santo szigetére (kb. 2,5 óra). Porto Santo elsősorban a 8 km hosszú homokos strandjáról nevezetes. A megérkezés után utazás az egyik tengerparti szállodába, lehetőség átöltözésre és strandolásra – jó idő esetén. Ebéd a szállodában vagy egy helyi étteremben.
Délután utazás a sziget délnyugati csücskében található Calheta-kilátóponthoz, ahonnan tiszta időben Madeira is jól látható. Ezután a Vila Baleira városkában lévő Kolumbusz-ház megtekintése – kis múzeum. (Kolumbusz a sziget első kormányzójának lányát vette feleségül.) Továbbutazás a sziget egyik legmagasabb pontjára, a 437 méter magas Castelo-csúcson lévő kilátóhoz, majd a Portela-kilátópont következik. Késő délután visszahajózás Madeirára.
A fakultatív program ára: kb. 110 EUR – belépődíjjal és ebéddel együtt (irányár) / a helyszínen fizetendő.
Figyelem: Az érzékenyebb gyomrúaknak az óceán esetleges erősebb hullámzására gyógyszerrel ajánlatos felkészülni.

6. nap: Nyugat-Madeira (Câmara de Lobos, Cabo Girão, út a tenger felett, Porto Moniz, Paúl da Serra)


Egész napos kirándulás (kb. 9 óra). Kora délelőtt séta Câmara de Lobosban, egy festői halászfaluban (Winston Churchill kedvenc tartózkodási helye volt). A következő programunk a Cabo Girão. Ez a hatalmas sziklatömb 580 méterrel emelkedik a tenger fölé (lélegzetelállító panoráma). Továbbutazás Ribeira Brava érintésével a sziget északi partjára az Encumeada-hágón keresztül.
Érkezés egy gyönyörű panorámaúton Porto Monizba, Madeira északnyugati csücskébe. Ebéd, majd rövid szabadidő. Lehetőség az akvárium megtekintésére. Délután felkapaszkodunk az 1400 méteres magasságban lévő Paúl da Serra fennsíkra. Ez a kietlen, mocsaras vidék pont az ellentéte a buja növényzettel borított tengerpart közeli területeknek. Hamarosan ismét leereszkedünk a déli part közelébe, Ponta do Sol faluba, és banánültetvények mentén haladva érkezünk vissza Funchalba.

7. nap: Madeira Tematikus ParkSzabad program, pihenés.
Fakultatív program: Félnapos kirándulás. Először látogatást teszünk egy madeirai rumgyárba, ahol alkalom lesz megkóstolni a cukornádból készített rumot is. Ezt követően folytatjuk a kirándulást a Madeira Tematikus Parkba, mely látványos formában bemutatja mindazt, amit Madeiráról tudni érdemes: Madeira felfedezése, történelme, jelene, földrajza, hagyományok, kézművesek, gazdasági élet, a sziget legszebb tájai, Madeira jelképei stb. A park honlapja: www.parquetematicodamadeira.pt
A fakultatív program ára: 7.900 Ft – belépővel (garantált indulás).
Fakultatív program: Espetada-est
Vacsora egy tipikus helyi étteremben: madeirai paradicsom- vagy zöldségleves, espetada (nyárson grillezett marhahúsdarabok), vegyesköret, desszert, madeirai borok. Vacsora közben az énekesek portugál népdalokat adnak elő (fado), az est fénypontja pedig a helyi folklórcsoport bemutatója.
A fakultatív program ára: 9.700 Ft (garantált indulás).

8. nap:


Kora reggel elutazás Madeiráról Budapestre, érkezés a délutáni órákban.


Figyelem: A programok sorrendje a nyitvatartások függvényében felcserélődhet.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
 7. nap Fakultatív program: Félnapos kirándulás.

7900
 7. nap Fakultatív program: Espetada-est

9700
 További programok >>>
Néhány időpont csak lekéréssel foglalható, a szabad helyekről, munkatársaink értesítik érdeklődés esetén.
A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, a helyi autóbuszt Madeirán, a 7 éjszakai szállást reggelivel, a 3. és 6. napi ebédet, az útlemondási biztosítást, a fenti programokat helyi idegenvezetővel, az irodánk idegenvezetőjét (elutazástól hazaérkezésig) és a következő belépődíjakat: Funchal Botanikus Kert, Egyházi Művészetek Múzeuma, kabinos felvonó Montéba, Monte Palace Trópusi Kert.

Félpanziós felár: (5 vacsora az 1., 2., 3., 4., és 6. napon)
A     29.000 Ft
B     43.000 Ft
C     51.000 Ft

Egyágyas felár:
A      55.000 Ft
B      86.000 Ft
C      97.000 Ft

3. ágy kedvezménye:
A      24.000 Ft
B      32.000 Ft
C      lekérésre

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap
 

A reptéri illeték nagy eséllyel véglegesnek tekinthető!

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!