Körutazás Lisszabontól Portóig, pihenéssel Madeira szigetén
Ország: Portugália
Régió: Körutazás Portugáliában
Város: Körutazás Portugáliában
Típus: Körutazás, Körutazás+Üdülés
Utazás: Repülő
Szálláshely: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazásazonosító: 308940


További indulási idopontok
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

csoportos körutazás

Garantált indulás! Utolsó helyek!
Április 17 – ig 8 000 Ft / fő kedvezmény

 

Dátum: 2019. május 11-19.

Időtartam: 9 nap/7 éj

Utazás: Menetrend szerinti repülőjárattal

Repülési idő: Kb. 3,5 óra

Elhelyezés: 3+ és 4 csillagos szállodákban

Ellátás: reggeli

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 25 fő (a fakultatív programokon 15 fő)

  

Lisszabontól Madeira szigetéig járjuk be Portugália legszebb tájait és városait. Ellátogatunk Sintrába, a portugál királyok kedvenc városába, Fatima híres zarándokhelyére, felfedezzük Portót és Madeirát.

Programleírás

1. nap: Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban Lisszabonba. A repülőtérről a város nyugati részébe, a Belém negyedbe buszozunk, ahol feltöltődhetnek egy kis kávéval és süteménnyel Lisszabon egyik ismert cukrászdájában. A rövid pihenést követően megtekintjük a Belém negyed legfontosabb látnivalóit: a Jeronimos kolostor (látogatás a templomban), a Belém torony (kívülről) és a Felfedezők emlékműve (kívülről). A következő állomás a Világörökség részét képező Sintra, ahol a portugál uralkodók nyári rezidenciáját, a Nemzeti palotát tekintjük meg, majd utazás Portugália és egyben Európa legnyugatibb pontjához, Cabo da Rocához. A tengerből kiemelkedő szikla - mely egykor az Óvilág végét jelentette – világítótornya népszerű turistalátványosság. Lisszabonba visszatérve átutazás Cascais és Estoril településeken. Szállás Lisszabonban (1 éj).

 

2. nap: Lisszabon, Obidos és Nazaré

Délelőtt panoráma városnézésre indulunk Lisszabonban: megcsodáljuk a kilátást a VII Eduard park tetejéről, majd leereszkedünk a városba az Avenida de Liberdade sugárúton a Restauradores és Rossio terekig. A Praca de Comercio téren elénk tárul a Tagus-folyó látképe, az óváros, vagyis az Alfama negyed a 12. századi katedrálissal és a Szent György várral. A városnézést követően továbbutazunk az Atlanti-óceán partján fekvő bájos halászfaluba, Nazaréba. Útközben látogatás Obidosban, a hegytetőre épült városka teljes egészében megőrizte középkori jellegét fehérre meszelt épületeivel és városfalaival. Rövid szabadidő, körülnézhetnek a számos ajándékbolt egyikében vagy megkóstolhatják a helyi meggylikőrt, a „Ginginha”-t. Este szabad program, szállás Nazaré-ban (1 éj).

 

3. nap: Batalha, Fatima és Coimbra

Délelőtt látogatás a batalhai kolostornál, ami a portugál gótika remekműve, a Világörökség része. Következő megállónk Fatima, a zarándokok városa, ahol 1917-ben többször is megjelent a Szűzanya. A város számos szerzetesház otthona, fő látványossága a bazilika épülete. Továbbutazás Coimbra felé, mely város Európa egyik legidősebb egyetemével büszkélkedhet. Sétánk során megcsodálhatjuk az új és a régi katedrálist és a város hangulatos utcáit is. Az estét már Portóban töltjük, rövid városnézés alatt ismerkedünk a hangulatos várossal. Szállás Portóban (1 éj).

 

4. nap: Braga és Porto

Reggeli után Braga városkája felé vezet utunk, séta a történelmi központban, ahol a portugál barokk stílus legszebb példáit tekinthetjük meg. Látogatás a város közelében álló, domboldalon épült Bom Jesus do Monte templomhoz, ami Portugália egyik fontos zarándokhelye, jellegzetes monumentális barokk lépcsősora. A délutánt Portóban töltjük. Séta a történelmi Ribeira városrészben és látogatás egy borospincében, ahol megkóstolhatjuk a híres portóit is. Szabad program, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Madeira szigetére. Érkezés éjfél körül, transzfer a Funchal környékén fekvő szállodába (4 éj).

 

5. nap: Madeira

Délelőtt Funchal felfedezésére indul a csoport! Látogatás a virágillattal és színkavalkáddal csábító piacon, a botanikus kertben, a katedrálisnál, majd megtekinthetjük a csodálatos madeirai csipkéket, és megkóstolhatjuk a híres madeirai bort. Délután szabad program.

 

6. nap: Madeira

Szabad program Madeirán vagy egész napos „Nyugat-Madeira” fakultatív kirándulás: utazás a hangulatos Camara de Lobos halászfalu érintésével a Cabo Girao sziklához (mely 580 m magas függőleges sziklafal az óceánparton), majd az Encumeada csúcsra. Porto Moniz felé a gyönyörű északi partot fedezzük fel.

A program részvételi díja ebéddel: 19 900 Ft/fő.

 

7. nap: Madeira

Szabad program Madeirán vagy egész napos „Kelet-Madeira” fakultatív program: A nap folyamán látogatás Camacha faluban, a sziget második legmagasabb pontján, a Pico do Areiro-n, a Ribeiro Frio Nemzeti Parkban, majd zsúpfedeles házairól ismert Santana-ban, délután pedig a Portela kilátónál és a sziget keleti csücskénél, Ponta de Saou Laurenco-nál.

A program részvételi díja ebéddel: 19 900 Ft/fő.

 

8. nap: utazás Budapestre

Reggeli után rövid szabad program, majd kirándulásra indulunk a Monte hegyre, ahol látogatást teszünk a Miasszonyunk templomban, majd az Eira do Serrado kilátóból csodálhatjuk meg Curral das Freiras falu völgyét és a környező hegyeket. Kora este transzfer a repülőtérre, visszautazás Lisszabonba, majd éjszaka továbbutazás Budapestre.

 

9. nap: hazaérkezés

A hajnali órákban érkezünk Budapestre.A részvételi díj tartalma: repülőjegy, szállás 7 éjszakára reggelivel, transzferek és programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 79 000 Ft/fő, belépőjegyek a nevezetességekhez, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók. 
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!